Skip to content
Published 3. januar 2016

Da var nyttårshelgen forbi, og det er på tide å ønske alle og enhver et riktig godt nyttår. Det ble feiring med måte for min del, med kalkun og godt hjemmebrygg fra en kamerats mikrobryggeri, før jeg nå tar opp igjen managerhansken og spiller litt FM med Tour de Ski på TVen i bakgrunn.

Jeg har tenkt en del på denne saven uten å ha spilt på den i løpet av de siste dagene. Det siste jeg gjorde forrige økt, var å gå gjennom deadline day, samt spille et par kamper for å se om jeg hadde bommet eller truffet på de siste taktikktweakene jeg hadde gjort før sesongstart – noe som vel er ganske likt hvordan jeg pleier å gjøre det. Men klarte å begrense meg til 6 obligatoriske kamper, for å kunne klare å blogge om det etterpå. For mye på en gang blir lite interessant og litt uoverkommelig å blogge føler jeg. Og sikkert ikke så spennende å lese heller.

Under kommer litt info om de første månedene, sak for sak.

Deadline Day / Transfers:

transfers

De dere ikke har hørt om før der, er lånene ut, og Lallana til Arsenal og Maisonnial inn. Lallana har jeg egentlig litt delte meninger om. Føler klubben trenger pengene, og er godt dekket på den plassen etter kjøp av Barbosa, men Lallana er en god og hjemlig spiller. Med andre ord, kanskje et salg jeg angrer på på sikt. Maisonnial er et «vidunderbarn», og har potensiale til å bli en av de beste keeperne i hele spillet. Så nå er det «bye bye» Bogdàn. Maisonnial får være andrekeeper til Mignolet legger opp – da satser jeg på at det nye talentet mitt allerede er fast på landslaget til Frankrike.

Fixtures:

augsept

Det gikk mer eller mindre som forventet som dere ser. Hadde ikke forventet poeng borte mot Chelsea eller United, men Unitedkampen var utrolig skuff, med tanke på at Barbosa scoret etter 20 minutter, og at jeg styrte kampen på uavgjort fram til det 80. minutt og de gikk opp til 2-1. Det hjalp ikke med oppstramminger i taktikk eller shouts fra sidelinjen. Men sånn er det på Old Trafford. Den andre kampen jeg tapte, var mer «rettferdig». Chelsea hadde klart flest sjanser, men også denne kampen styrte jeg i store deler og endte opp med 54-46 i posession. Et tegn på at taktikken sitter, minus samspillet i angrep.

Et absolutt høydepunkt var kampen mot Sunderland:

topp

Det ser ut til, mot all forventning, at Benteke faktisk vil fungere i taktikken min. Noe som forhåpentligvis betyr mye penger på konto i januarvinduet!

Nedturen var kampen mot Chelsea:

bunn

Ikke et optimalt resultat, men jeg må si at Chelsea er det laget jeg sliter desidert mest med å slå i denne utgaven av FM. Eller d.v.s. ikke Chelsea, men Mourinho. For det spiller ingen rolle om det er nå, eller i 2025 i den andre saven min. Mourinho er, etter mitt skjønn, den beste manageren i spillet. Han har et mottrekk til alt du foretar deg, og det spiller nesten ingen rolle hvilken taktikk du kommer med. De uavgjortene jeg har klart å karre til meg på Stamford Bridge har vært med ultrakjedelige 4-4-2 med lange baller og kontringsfotball.

Oppsummering:

Det virker på meg som en lovende save. Iallefall en jeg vil gå inn for å spille en del fremover. Taktikken virker god, og det skal bli spennende å se hvordan den fungerer når den er helt innarbeidet. Det er også mulig jeg lager en tredje variant, for defansive kamper på bortebane mot sterk motstand.

 

Be First to Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *